
Det ekonomiska världsläget och svensk ekonomi
Vad betyder det som nu sker i världsekonomin, i enskilda länder, hur skall vi i Sverige hantera det uppkomna läget när vi inte själva kan styra de stora globala strömningarna?
Vad betyder det som nu sker i världsekonomin, i enskilda länder, hur skall vi i Sverige hantera det uppkomna läget när vi inte själva kan styra de stora globala strömningarna?
Redovisningsföretag spelar en avgörande roll i den globala omställningen mot hållbarhet. Nya lagkrav som CSRD kräver att företag rapporterar om social hållbarhet – och ni kan vara nyckeln till att detta sker effektivt.
Under det här seminariet går skatte- och momsexperten Ulf Bokelund Svensson igenom de viktigaste skatte- och momsnyheterna för dig som driver företag.
Är du en fåmansföretagare eller jobbar du med en fåmansföretagare? De så kallade 3:12-reglerna är på gång att förändras inför årsskiftet och många är berörda.
Hur kan ett modernt byråstöd frigöra tid, minska stress och skapa bättre lönsamhet för din byrå?
Hur ser egentligen den finansavdelning ut som vi är på väg mot år 2030? I en tid där AI, automatisering och nya förväntningar ritar om spelplanen – krävs nya roller, nya kompetenser och ett helt nytt sätt att tänka.
I detta seminarium hjälper Martina Ok och Kristina Rudin från Almi dig att titta på ditt nuläge samt simulerar din framtida affär och ekonomi för att öka förståelsen för hur olika mål och åtgärder påverkar företagets ekonomi.
I detta inspirerande seminarium delar Isabella med sig av sina framgångar, motgångar och lärdomar från livet som företagare.
Många upplever fortfarande stor frustration och förvirring kring vad man ska göra för att fullfölja sina skyldigheter enligt Penningtvättslagen och Länsstyrelsernas praxis.
Gustav Stenbeck är miljöaktivisten som blev riskkapitalist och börs-VD. Han pratar om hur vi kan använda hållbarhet för att skapa mer attraktiva och lönsamma bolag redan idag. Gustav skär igenom hållbarhetsfloskler och går direkt på det som funkar och tittar på varför det som inte funkar, inte funkar.
Under seminariet visar Patrick Andersson och Jan-Erik Persson exempel på skillnaderna i skatteutfall. Tips och råd ges till fåmansföretagaren, näringsidkaren och den anställde.
I detta engagerande seminarium förklarar Maria Wetterstrand varför hållbarhet fortfarande behöver vara i centrum, och hur företag kan klara både grön omställning, konkurrenskraft och skapa långsiktigt värde.
Vill du veta hur företag kan växa med hjälp av företagsstöd och samtidigt öka lönsamheten genom mångfald och social hållbarhet? Under föreläsningen går vi igenom vilka stöd som finns att söka och hur du kan använda dem strategiskt.
Vi hjälper dagligen våra kunder att utveckla sina verksamheter, men hur är det egentligen med vår egen? I denna föreläsning tittar Camilla Niva och Peter Larsson på en modell som de vet fungerar, där de bryter ned det stora och ibland svårgripbara i mindre delar för att sedan gå igenom varje del för sig, och dessutom tittar på var företaget och även företagaren vill vara inom några år.
Hur ser vardagen ut i en byrå som redan tagit klivet in i nästa generations byråstöd?
Statlig auktorisation för redovisningskonsulter kan vara ett verktyg i bekämpningen av ekonomisk brottslighet samtidigt som den stärker redovisningskonsultens yrkesroll och status. I Norge finns sedan
Hur ser framtiden ut för dig som byråägare? Redovisningsbranschen står inför stora förändringar.
I föredraget resonerar Taimaz Ghaffari och Frida Stranne från podcasten USA & Co om hur vi ska förstå förändringarna i dagens USA, vilka mål Trump har med sin politik och hur framtiden kan tänkas se ut.
Vill du veta hur mycket banken egentligen kostar dig? Vi avslöjar de vanligaste dolda avgifterna och visar hur banker tjänar pengar på ditt företag utan din vetskap.
Det pratas mycket om AI – men vad vet vi egentligen? I det här seminariet reder Olof Gränström ut vad vi faktiskt redan vet om AI:s påverkan på arbetslivet och samhället.
LinkedIn har över 6 miljoner användare i Sverige och många som arbetar med social selling har märkt att det blivit betydligt svårare att nå fram.
Under det här seminariet går skatte- och momsexperten Ulf Bokelund Svensson igenom de viktigaste skatte- och momsnyheterna för dig som driver företag. Däribland de nya 3:12-reglerna om utdelning och kapitalvinst i mindre aktiebolag. Förändringstakten på skatte- och momsområdet är hög och här får du en uppdatering på vad som gäller just nu och vilka förändringar som kan förväntas framåt mot 2026.