Information för utställare

Allt ni behöver veta inför ert mässdeltagande

Nedan har vi samlat vanliga frågor och svar för dig som utställare inför Ekonomi & Företag den 28-29 september 2022!

Björn Lunden monter Ekonomi & Företag

Förberedelser

Nu har ni bokat er monter och det är hög tid att börja förbereda ert deltagande. Gå igenom nedan punkter och bocka av dem så snart du kan.

I närheten av Kistamässan finns ett flertal hotell vi kan rekommendera.

Scandic Victoria Tower
Comfort Hotel Kista
Memory Hotel
Connect Hotel Kista
Scandic Kista
The Studio Hotel

Läs mer om de olika boendealternativen här.

Med anledning av presskonferensen 17 november angående vaccinationsbevis. Mässor fick 1 juli 2021 en egen kategori i begränsningsförordningen (2021:8) utifrån vår förmåga att implementera tillräckliga smittskyddsåtgärder. Mässverksamhet omfattas därför inte av det nuvarande förslaget om vaccinationsbevis. Vi för en dialog med berörda myndigheter om hur mässor eventuellt kommer påverkas i övrigt.

Easyfairs har sedan tidigare uppdaterade rutiner, Covid-19 certifieringar och arbetssätt för att skapa en trygg miljö för dig som deltar på våra mässor och arrangemang. Vi står redo att välkomna Er till våra kommande mässor. För mer information om vårt säkerhets- och hygienrutiner, läs mer här https://www.kistamassan.se/sakra-event/

För beställning av montercatering och dryck vänligen kontakta:

KM Restauranger
08 410 608 20
Konferens@kmgroup.se

Tänk på att all alkohol som påträffas i anläggningen som inte är beställd via Kistamässans Restauranger kommer att beslagtas. Detta eftersom alkohollagstiftningen inte tillåter egen medhavd alkohol i Kistamässans lokaler.

Svenska:
Easyfairs arbetar hårt med säkerhets- och sanitetsplaner för att säkerställa att våra evenemang ska vara säkra platser att mötas och göra affärer under de kommande månaderna och åren. Vi investerar i ett brett utbud av lösningar, från ökade hygienprocedurer till teknik för att underlätta social distans och en oklanderlig sanitetsnivå. Inga åtgärder är för stora för oss när det kommer till att, på alla sätt möjliga, bevara hälsan och säkerheten för både personal, utställare och besökare. Läs mer på Kistamässans hemsida. 

English:
Easyfairs is working hard on safety and sanitary plans and protocols in order to ensure our events are safe harbours for communities to meet and do business in the months and years to come. We are investing in a wide range of solutions from increased hygiene procedures to technology to facilitate social distancing and an impeccable level of sanitation. Easyfairs will not stop at anything to preserve the health and safety of its staff, exhibitors and visitors in every possible way.

När ni bokade er monter bokade ni även ett EasyGo-paket. GoVisibility, GoLeads, GoPlus eller GoPremium är våra fyra paket. För att se vilket paket ni bokat, vänligen se orderbekräftelsen eller logga in på My Easyfairs. 

Gemensamt för samtliga paket är:

 • Access till My Easyfairs
 • Visa er företagsprofil online
 • Visa era produkter/tjänster online
 • Bjud in era kunder & prospekts
 • Utöka ert professionella nätverk

Läs mer om EasyGo-paketen här

Det finns attraktiva marknadsföringsytor på flera platser på Kistamässan där ni kan synas med ert budskap.

För mer information vänligen kontakta:
Hannele Jaanson
Sales Executive
+46 8 506 650 95
hannele.jaanson@easyfairs.com  

För byggnation och reklambudskap etc. som överstiger 2,50 meter tillkommer en avgift. Detta gäller ej monterbelysning. Konstruktioner högre än 2,50 meter kräver förankring mot tak med säkerhetsvajer. Vänligen kontakta ansvarig säljare Hannele Jaanson vid eventuell önskan om höjdbyggnation.

Hannele Jaanson:
+46 8 506 650 95
hannele.jaanson@easyfairs.com  

Har du planer på att skicka material till din monter redan innan du anländer. Tider för godsmottagningen kommer inom kort.

Leveransadress:
Ekonomi & Företag / Företag / Monternummer
Kistamässan
Vågögatan 3
164 40 Kista

Gods som ankommer till mässan och transporteras in till anvisad monter mot en kostnad. Motsvarande kostnad gäller även för avgående gods som lämnas i montern. Dessa kostnader debiteras utställande företag i efterhand. Vänligen se kontakta Workman Event för mer specifikationer eller se Workman Events informationsbrev under fliken “Monterservice via Workman Event”.

Kistamässan eller Workman Event ansvarar ej för gods före, under eller efter arrangemanget.

Att få rätt besökare till mässan är ett teamwork. Både vi som arrangörer och ni som utställare ansvarar för att bjuda in besökare. Statistiken säger att om utställare marknadsför sitt mässdeltagande innan man ställer ut, får man 250% bättre utfall än utställare som inte marknadsför sig. För att maximera just ert deltagande på mässan har vi en del verktyg som hjälper er på vägen:

 • Er utställarsida på vår hemsida
 • Personlig registreringslänk
 • Personliga banners

Er utställarsida på vår hemsida: 
Under “utställarlista” här på vår hemsida syns det ni fyller i inne på My Easyfairs (För att läsa mer detta se fliken My Easyfairs). Här skriver ni om ert företag, laddar upp innovativa produkter och nyheter samt jobbannonser. Statistik visar att de som har en ifylld My Easyfairs profil lyckas i snitt bättre på plats.  Denna information skickas även individuellt till alla besökare som scannat er läsare på mässan.

Er personliga registreringslänk:
Denna hittar ni inne på My Easyfairs under “Bjud in dina befintliga och potentiella kunder” och “inbjudan”. Fördelar med den personliga registreringslänken:

 • Lätt och snabbt sätt att marknadsföra ditt deltagande
 • Samlar leads innan Personal & Chef ens har öppnat dörrarna (alla som har registrerat sig på din länk ser du i MyEasyfairs)
 • Möjlighet att boka in möten med ovan  
 • SMS till din telefon när besökare som har registrerat sig på din länk anländer till Kistamässan (Endast EasyGO leads, plus och Premium)

Personliga banners:
Vi har förberett två olika banners samt en text ni gärna få använda i er marknadsföring. Dessa hittar inne på My Easyfairs under “Bjud in befintliga och potentiella kunder” och “marknadsföringsmaterial”.

Glöm inte heller att tagga oss på Facebook och LinkedIn @Ekonomiforetag samt använda vår hashtag #ekonomiforetag på sociala medier.

Den tekniska information från Kistamässan och Workman Event innehåller råd, regler och praktisk information kring beställningar, höjdbyggnation och mässhallen.

Vänligen lägg er beställning på er monter via Workmans onlineshop!

Vid frågor, vänligen kontakta Workman Event:

tommy.ahlzen@workman.se

Kontor: 08-410 356 60

Vad är My Easyfairs:
Majoriteten av besökarna planerar sitt besök via vår hemsida. Det som fylls i inne på My Easyfairs är det som syns i vår utställarlista på hemsidan. Här kan ni presentera ert företag, era produkter, nyheter och jobbannonser. Under mässan kan besökarna kan scanna er läsare med deras smart badges (namnskyltar) och få er informationen ni lagt upp skickad till sig via e-mail.

Genom My Easyfairs kan du även:

 • Bjuda in era kunder genom er personliga länk
 • Registrera monterpersonal
 • Skapa inlogg till dina kollegor så de också kan redigera informationen
 • Se vilket EasyGo-paket ni bokat

Logga in på My Easyfairs:
När ert företags monter bokades fick personen som gjorde bokningen ett e-mail från ”My Easyfairs” med en 
länk till systemet med uppmaningen att bekräfta e-postadressen samt välja lösenord. E-postadressen är användarnamnet och det lösenord som väljs blir lösenordet. Om lösenordet glömts bort välj ”Glömt lösenord” följ instruktionerna. I vissa fall när det krånglar kan det hjälpa att byta webbläsare och testa på nytt.

Har ni fyllt i era uppgifter tidigare? Dessa uppgifter finns kvar inne på My Easyfairs, Ni behöver logga in för att det ska komma upp i den aktuella utställarlistan på hemsidan.

Lägg till fler användare:
Ni kan själva bjuda in varandra till My Easyfairs om ni önskar att fler personer inom företaget har tillgång till kontot.

Länk till My Easyfairs

Det är bra att ni som utställare har koll på att Personal & Chef – Nordens största mötesplats för alla som leder och utvecklar personal kommer att gå under samma tak samtidigt som Ekonomi & Företag. För att läsa mer om Personal & Chef, vänligen besök: personalchefsthlm.se

Vi ger inte ut några besökarlistor. Ni får tillgång till era leads via ert EasyGo-paket. 

Vi har alltså inget att göra med de mail som går ut där möjligheten att köpa listor erbjuds. Ta bort dessa mail.

Är ni redo?

Ekonomi & Företag börjar närma sig. Nedan punkter ska du som utställare att ha koll på senast veckan innan, självklart också förutsatt att du checkat av listan gällande förberedelser.

Huvudingång:
Kistamässan
Arne Beurlings Torg 5
164 40 Kista

Leverans/lastgård:

Ekonomi & Företag / Företag / Monternummer
Kistamässan
Vågögatan 3
164 40 Kista

Med några enkla knep kan ni som utställare maximera ert deltagande. Här kommer en kort checklista:

 • Uppdatera er profil i My Easyfairs
 • Sprid er medverkan i era kanaler och bjud in era egna kunder med er personliga länk som ni finner inne på My Easyfairs. 
 • Lägg tid och engagemang på er monter så den ser visuellt attraktiv ut för besökare. Ett tips är även att attrahera besökarna med någon form av aktivitet som exempelvis en tävling eller testa på minigolf eller bjud på något gott. Detta kan ni med fördel också sprida kännedom om redan innan mässan går av stapeln.
 • Ha rätt personer på plats. Välj ut era mest engagerade och kunniga personer att ha i montern.
 • Engagera er monterpersonal. Ha tillräckligt med personal och planera tid för raster samt lunch.
 • Använd både VisitConnect och Smartbadge-läsaren aktivt under mässan.
 • Glöm inte följa upp efter mässan! Leads finner du inne på My Easyfairs och inne på VisitConnect-portalen.

Som utställare på ett Easyfairs event får ni ta de av en exklusiv onlineutbildning med tillsammans mässakademin. Där vi går igenom hur ni lyckas bäst på en mässa. Se utbildningen här.

Kort och gott, förbered er väl för att lyckas bäst!

Under mässan kommer vi hålla såväl café som restaurang öppet inom mässanläggningens väggar. För er som utställare finns en utställarmatsal i sal M5 där ni slipper köa tillsammans med besökarna. Ni kan betala på plats eller förbeställa egna matkuponger via KM Restauranger, konferens@kmgroup.se.

Utöver det finns även kiosker, butiker, caféer och restauranger nära anläggningen. Kista Galleria finns också tillgängligt cirka 10 min promenad bort.

Inflytt: 27 september 2022
Inflytt + Mässa: 28 september 2022
Mässa + Utflytt: 29 september 2022

Detta är möjligt ca 2-3 veckor innan mässan.

Via My Easyfairs registrerar ni er monterpersonal. All monterpersonal måste ha ett personligt utställarkort på mässan. Så här går ni till väga för att registrera monterpersonalen:

 1. Logga in på My Easyfairs 
 2. Klicka på ”hantera monter” på den aktuella mässan.
 3. Gå in under fliken ”förbered din monter”.
 4. Klicka på ”registrera din personal” under avsnittet ”monterpersonal”.
 5. Klicka på ”registrera din personal” i den nya vyn.
 6. Ett nytt fönster öppnas.
 7. Klicka på ”Personnel” (den andra fliken högst upp på sidan i det blåa fältet) om du inte hamnat där automatiskt.
 8. Klicka på ”+ new” och lägg till monterpersonalens uppgifter. Klicka på next.
 9. Personen får nu ett mejl med sitt utställarkort till den mejladressen du angav.

Finns i nära anslutning till Kistamässan. 

Avgift alla dagar 00-24.
Period 1 – 4 tim 35 kr/tim, Period 4 – 6 tim 125 kr
Ett dygn 150 kr. Inga kontanter.

Vi som mässarrangör tar inte ansvar för eventuella prisjusteringar som Stockholms Stad gör.

Vi placerar er läsare i er monter till första mässdagen, ni ser till att den står synlig för besökarna. Med denna läsare kan ni förvandla era besökare till kvalificerade leads. Läsaren är en trådlös sensor och när besökarna touchar läsaren med sin smartbadge (namnskylt) samlar de automatiskt in den information om ert företag som ni har lagt upp på My Easyfairs. Denna information skickas till besökarna i ett sammanfattande e-mail i slutet av mässdagen. 

Om du har ett GoLeads, GoPlus eller GoPremium får du en lista med kontaktuppgifter till de som touchat din läsare. Listan hittar du inne på My Easyfairs efter mässans slut.

Så här ser läsaren som placeras i er monter ut: 

Denna måste återlämnas till teamet för Ekonomi & Företag vid stängning.

Med appen VisitConnect kan ni scanna information om besökarna i er monter, helt enkelt genom att scanna QR-koden på deras Smart Badges (namnskyltar). Detta underlättar i er uppföljning efter mässan och ser till att ni inte tappar bort viktiga visitkort eller kontaktuppgifter.

Ca 1-2 veckor innan mässan får ni mer information kring detta.

Under inflytten får ni en läsare i er monter, ni ser till att placera detta synligt för besökaren när ni är på plats.Denna tar besökaren själv initiativet till att scanna med sin smartbadge om denne vill ha mer information om ert företag men inte vill/har tid för ett samtal. I slutet av dagen får de som touchat er läsare en sammanställning av de montrar de scannat via e-mail. Den information som skickas om er är de som ligger inne på My Easyfairs. Ni kan se vilka besökare som har touchat er läsare inne på My Easyfairs, men här får ni ingen möjlighet att skriva ytterligare anteckningar. Dessa leads blir inte lika ”varma” som de ni scannar med VisitConnect.

VisitConnect är mer på utställarens initiativ då det kräver en konversation för att kunna scanna besökarens smartbadge. I VisitConnect kan ni ta anteckningar och förbereda frågor så ni enkelt kan följa upp efter eventet. Exempel på frågor kan vara ”Hur föredrar personen att bli kontaktad”, ”Vilka produkter är personen intresserad av?” ”När vill personen bli kontaktad?”. Sådana frågor som underlättar när kontakten ska tas efter mässan. Dessa leads hittar ni i appen och på ert konto för VisitConnect, som kontaktpersonen för mässan har skapat.

Mässdagarna - Nu kör vi

Ekonomi & Företag 28-29 september 2022 är nu här. Nu börjar det viktiga som vi alla förberett oss för. Det blir två fullspäckade dagar med kompetensutveckling, nätverkande och massa annat. Ert arbete i montern är viktigare än någonsin, varmt välkomna!

På Kistamässan finns ytor som endast ni som utställare har tillgång till, bl.a. utställarmatsalen. Även i sal E10 (en trappa ner) finner ni en utställarlounge där ni kan koppla av i lugn och ro med en kopp kaffe och en frukt. 

Så fort mässan stänger är det otroligt viktigt att vi i teamet för Ekonomi & Företag får tillbaka läsaren som placerats i er monter under inflytten. Dessa lämnar tillbaka i Business Point där ni har möjlighet att återboka er monter. Exakt vart läsaren återlämnas presenteras närmre mässan.

Så fort mässan stänger är det OK att packa ihop montern. Ni får alltså inte packa ihop den innan. Om någon ska hämta upp ert material senare är det viktigt att materialet packas ihop och märks tydligt. Mer information kommer senare.

Öppettider för besökare 2022:

Onsdag: 28 september
Torsdag: 29 september

Exakta öppettider kommer senare!

Utvärdering

Slutet för nu, början på något nytt. Mässan är över och nu är det viktigt med utvärdering av genomförandet. Här kommer de bästa tipsen för hur ni tar ert deltagande hela vägen in i mål.

Läsaren:
Ni hittar alla besökare som touchat eran läsare inne på My Easyfairs dagen efter mässan under “se resultat” och “ladda ner leads”.

VisitConnect:
De smartbadges ni scannat mer VisitConnect-appen finns i appen och på ert VisitConnect-portal. Kontaktpersonen till mässan har inlogget dit.

Vi som arrangörer skickar ut enkäter till alla som stått i er monter där ni får möjligheten att utvärdera mässan som gått. Er åsikt är otroligt viktig för oss då vi ständigt vill utvecklas och möta era förväntningar. Stort tack på förhand för ni tar er tiden för att besvara dessa.

Under mässan har ni som utställare haft möjlighet att prata med någon av våra säljare för att boka en monterplats till kommande mässor. Glöm inte bort att boka er monter och hålla koll på orderbekräftelsen som kommer till kontaktpersonens e-mail.

Hittar du inte svaret ovan?

Scroll to Top