Vanliga frågor och svar

Allt du behöver veta inför ditt mässbesök

Nedan finns det du som besökare behöver ha koll på inför Ekonomi & Företag 28-29 september 2022 på Kistamässan

Utställare Ekonomi & Företag

Plats och öppettider

Vad kul att du har planer på att besöka oss. Här finner du praktisk information om Kistamässan och våra öppettider.

Huvudingång:
Kistamässan
Arne Beurlings Torg 5
164 40 Kista

Svenska:
Easyfairs arbetar hårt med säkerhets- och sanitetsplaner för att säkerställa att våra evenemang ska vara säkra platser att mötas och göra affärer under de kommande månaderna och åren. Vi investerar i ett brett utbud av lösningar, från ökade hygienprocedurer till teknik för att underlätta social distans och en oklanderlig sanitetsnivå. Inga åtgärder är för stora för oss när det kommer till att, på alla sätt möjliga, bevara hälsan och säkerheten för både personal, utställare och besökare. Läs mer på Kistamässans hemsida. 

English:
Easyfairs is working hard on safety and sanitary plans and protocols in order to ensure our events are safe harbours for communities to meet and do business in the months and years to come. We are investing in a wide range of solutions from increased hygiene procedures to technology to facilitate social distancing and an impeccable level of sanitation. Easyfairs will not stop at anything to preserve the health and safety of its staff, exhibitors and visitors in every possible way.

Det kommer att finnas en fotograf plats under båda dagarna. Om ni inte vill synas i bild säger ni till fotografen på plats. Vår fotograf kommer även fråga efter ditt godkännande om fångas på bild.

Du är välkommen med ditt spädbarn i barnvagn. Hiss och rulltrappor finns vid entrén. Det kan bli något trångt på mässgolvet under vissa tidpunkter under dagarna.

Tyvärr får husdjur inte följa med in på mässan. (Gäller ej ledarhund)

Garderoberna finns vid entrén intill mässhallen där du kan lämna av dig jacka och väska till en kostnad av 30 kr – kontantfritt!

E4 Norrgående:
Ta avfarten KISTA S från E4 för att köra in på Kymlingelänken/väg 279. Håll till höger och följ skyltar mot Kistamässan. Sväng vänster vid trafikljusen skyltat mot Kistamässan. Kör rakt fram i cirkulationsplatsen mot Torshamnsgatan och skyltar mot Kistamässan. Kör rakt fram på Torshamnsgatan vid trafikljusen. Sväng höger in på Strömögatan och följ skyltar mot Kistamässan.

E4 Södergående:
Ta av från E4 vid avfart KISTA S. Sväng höger vid andra avfarten och följ skyltar mot Kistamässan. Kör höger i cirkulationsplatsen mot Torshamnsgatan och skyltar mot Kistamässan. Kör rakt fram på Torshamnsgatan vid trafikljusen. Sväng höger in på Strömögatan och följ skyltar mot Kistamässan.


Parkeringstaxa:
Avgift alla dagar 00-24
Period 1 – 4 tim 35 kr/tim
Period 4 – 6 tim 125 kr
Ett dygn 150 kr
Parkeringsautomaterna accepterar både betalkort och sms. Ej kontanter.

Buss:
Flera busslinjer trafikerar Kistamässan. Planera din resa genom SL här.

Tunnelbana:
Ta tunnelbanans blå linje 11 från T-centralen mot Akalla. Kliv av vid Kista – restid 17 minuter. Från Kista Centrums T-banestation är det sedan 12 minuters promenad till Kistamässan. Följ skyltning till Kistamässan. Tunnelbanan går ca 6 gånger i timmen.

Pendeltåg:
Ta pendeltåget från Stockholms central mot Uppsala, Upplands Väsby eller Märsta. Kliv av vid Helenelunds station – restid 12 minuter. Från Helenelunds station är det sedan 5 minuters promenad till Kistamässan. Följ skyltning mot Kistamässan. Pendeltågen går 4-6 gånger i timmen.

Personal & Chef – Nordens största mötesplats för alla som leder och utvecklar personal kommer att gå parallellt med Ekonomi & Företag. Du kan läsa mer om Personal & Chef här, personalchefsthlm.se

Onsdag 28 september 2022
Torsdag 29 september 2022

INFORMATION inför mässan

Nedan finner du allt om din registrering och din bekräftelse.

Med anledning av presskonferensen 17 november angående vaccinationsbevis. Mässor fick 1 juli 2021 en egen kategori i begränsningsförordningen (2021:8) utifrån vår förmåga att implementera tillräckliga smittskyddsåtgärder. Mässverksamhet omfattas därför inte av det nuvarande förslaget om vaccinationsbevis. Vi för en dialog med berörda myndigheter om hur mässor eventuellt kommer påverkas i övrigt.

Easyfairs har sedan tidigare uppdaterade rutiner, Covid-19 certifieringar och arbetssätt för att skapa en trygg miljö för dig som deltar på våra mässor och arrangemang. Vi står redo att välkomna Er till våra kommande mässor. För mer information om vårt säkerhets- och hygienrutiner, läs mer här https://www.kistamassan.se/sakra-event/

När du har registrerat dig får du en bekräftelse skickad till angiven e-mail. Ta med dig denna bekräftelse digitalt eller utskriven och visa upp i entrén. När detta är gjort får du en namnskylt av entrévärden som kallas Smartbadge och fungerar som ett digitalt visitkort. Se mer information om detta under “Din smartbadge – ditt digitala visitkort.

När du registrerade dig till Ekonomi & Företag fick du ett bekräftelsemail med en streckkod. Vänligen ha denna bekräftelse tillgänglig på telefonen eller utskrivet när du anländer till Kistamässan. 

Väl på plats får du din smart badge utskriven. Denna namnskylt är en så kallad smart badge och fungerar som ditt digitala visitkort under hela din vistelse. Denna visar ditt namn, företag och befattning/jobbtitel som du angav när du registrerade dig.

Alla utställare kommer att ha en liten läsare i sin monter markerad ”Touch & Collect”. Är du intresserad av att komma i kontakt med företaget efter mässan eller bara samla på dig information om företaget? Håll då din badge mot läsaren så har du och utställaren utbytt kontaktuppgifter. Efter mässan får du ett mail med sammanställning av ditt besök. Enkelt och digitalt!

Har du fått förhinder behöver du inte avanmäla dig. Om du däremot har registrerat dig till någon av våra workshops behöver du kontakta oss för att vi ska kunna överlämna din plats till någon annan. Till kontaktsidan.

Registreringen inför 2022 öppnar i maj!

Ekonomi & Företag är en ren fackmässa som endast är öppen för yrkesverksamma från näringsliv och offentlig sektor. Åldersgräns 18 år och vi tar inte emot studerande. 

Program

Ekonomi & Företag har ett fullspäckat program. Här finner du vanliga frågor och svar som gäller programmet.

För att besöka Ekonomi & Företag måste du vara förregistrerad. Registreringen inför 2022 öppnar senare.

Majoriteten av föreläsningarna kräver ingen föranmälan. Det är bara att gå på de föreläsningar du vill lyssna på. Kom i god tid då det kan vara högt tryck.

I programmet finner du de föreläsningar och aktiviteter som kräver föranmälan. Dessa är utmärkta med ”Föranmälan krävs”.

Kontakta oss om du behöver hörslinga på plats. Till kontaktsidan.

Du har möjlighet att göra en intresseanmälan till de föreläsningar som kräver en föranmälan. Detta garanterar dig dock inte en plats på workshopen eller föreläsningen. Några dagar innan får du besked från oss om du har fått en plats eller ej.

Om du inte får en plats kan du komma till utsatt scen eller sal för att skriva upp dig på reservlistan, här gäller först till kvarn.

Varmt välkommen till minglet!

När: 28 september 2022
Var: Bistron på Kistamässan
Anmälan: Ingen anmälan krävs
Kostnad: Kostnadsfritt

På plats kommer du att hitta vår mässguide med program, hallskiss och utställarlista.

Det kommer även att finnas möjlighet att scanna en QR-kod på plats för att få hela mässan i mobilen. 

På hemsidan kommer det även laddas upp en utskriftsvänlig PDF närmre mässan.

Har du några ämnen eller någon speciell talare som du vill att vi har med i programmet? Vi tar jättegärna emot dessa idéer och du kan maila dessa till projektledare Helene Pratt: helene.pratt@easyfairs.com

Nej, i år erbjuder vi inget digitalt material, varken under eller efter mässan.

Mässgolvet

Vårt mässgolv är fullt av utställare och andra aktiviteter. Nedan finner du frågor och svar som berör händelser som sker på mässgolvet.

I varje utställares monter kommer du att hitta en läsare som är markerad med ”Touch & Collect”. Är du intresserad av att komma i kontakt med företaget efter mässan eller bara samla på dig information om företaget så håller du då din smartbadge (namnskylt) mot läsaren. Efter det har du och utställaren utbytt kontaktuppgifter. Efter mässan får du ett mail med sammanställning av dina besökta montrar. Enkelt och digitalt!

Mässgolvet är full av branschens utställare. Du kan se vilka som var på plats 2021 i vår utställarlista. Hallskiss och monterförteckning kommer att finnas på skyltar i mässhallen samt i vår mässguide.

Missa inte våra utställares aktiviteter i montrarna. Vi kommer att samla dessa på en separat sida på här på hemsidan.

Om du och en utställare har ett bra samtal och ni vill byta mer detaljerad information med varandra kan utställaren scanna din smartbadge. Detta görs via utställarens telefon och utställaren i fråga kan då göra noteringar som underlättar inför framtida kontakt.

Hittar du inte svaret ovan?