Varför är redovisningsbyråerna så viktiga?

Ulf Bokelund Svensson är VD för Björn Lundén

Text: Ulf Svensson, VD, Björn Lundén

Alltmer automatiseras och digitaliseras på de områden där en redovisningsbyrå är verksam. Bokföring, löner, kvitto- och fakturahantering, ekonomirapporter, inlämning till myndigheter – utvecklingen är snabb och av de flesta välkomnad. Den utvecklingen till trots startades det under 2020 fler redovisningsbyråer än någonsin tidigare och det har heller aldrig funnits fler än nu.

Utvecklingen har alltså, så här långt, blivit den motsatta till den som domedagsprofeter uttalade för ett antal år och som fick (för mycket) utrymme i medierna. Sanningen är som sagt att redovisningsbyråerna blir allt fler och behövs allt mer.

För vad innebär egentligen digitaliseringen och automatiseringen? Ja, för redovisningskonsulterna innebär det större möjlighet att verkligen jobba med kunden och för kundens bästa – rådgivning, verksamhetsutveckling, analyser, uppföljning, förbättring. Och för företagen och företagarna innebär utvecklingen enorma möjligheter till ännu bättre stöd och hjälp av redovisningsbyråerna.

Det är inte AI, robotar eller appar som kommer att stå för de goda råden, det praktiska stödet eller den kvalificerade analysen. Det kommer även fortsatt att krävas människor för detta, i första hand i form av kompetenta medarbetare på redovisnings- och revisionsbyråer. Vi både måste och vill ha en människa vid kontrollpanelen – och detta blir sannolikt ännu viktigare i framtiden.

Därför är redovisningsbyråerna så viktiga.

Dela i sociala medier

Andra inlägg som kan passa dig

Vad behöver organisationen ha koll på kring personuppgiftsincidenter?

Vad behöver organisationen ha koll på kring personuppgiftsincidenter? Text: Niclas Nordström, Dataskyddsspecialist, Qnister När en personuppgiftsincident är ett faktum behöver organisationen ta hand om incidenten på ett sätt som uppfyller kraven i GDPR. Men kommer verkligen alla verksamheter att uppleva en personuppgiftsincident?  Eftersom alla verksamheter mer eller mindre sköts av människor så är övertygelsen att

Läs mer »
Qred

10 tips inför att du ska ta ett företagslån

Att ta ett lån till sitt företag kan kännas läskigt. Du kanske aldrig har ansökt om det tidigare? Som företagare finns det ibland ett stigma över att lån ska behöva vara lika med något negativt. Det kan inte vara längre från sanningen. Det finns många anledningar till att ta ett företagslån. Ett kan vara att man behöver ett tillfälligt tillskott p g a en svacka eller lågsäsong. En annan kan vara att det är för att skapa tillväxt och investera i sitt företag.

Läs mer »
Scroll to Top