Penneo KYC hjälper Complet Revision att leva upp till penningtvättslagens krav
PENNEO A/S

Penneo KYC hjälper Complet Revision att leva upp till penningtvättslagens krav

Complet Revision är en redovisningsbyrå som har en bred kundkrets. Företagets uppgift är att hjälpa sina kunder och erbjuda dem tjänster av hög kvalitet.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Som redovisningsbyrå omfattas Complet Revision av penningtvättslagen. Detta innebär att när de får en ny kund måste de utföra en KYC-process.

Tidigare var processen manuell när företaget tog in en ny kund och var tidskrävande. Kunderna skulle komma till Complet Revisions kontor för ett möte, och därefter skulle de skanna sina ID-kort och dokument och skicka dem via e-post. Complet Revision skulle sedan ladda upp det på rätt platser.

Lösning
Complet Revision använde redan Penneo Sign sedan tidigare, och efter att ha hört talas om Penneo KYC bestämde de sig för att prova det.

Att uppnå kundkännedom är nu en mycket effektivare process. Penneo KYC hämtar automatiskt uppgifter om ett företag och dess verkliga huvudmän från företagsregistren, och Complet Revision kan sedan begära dokumentationen från rätt kontakter. Kunderna kan enkelt skicka in informationen från sina telefoner eller datorer.

“Penneo KYC är ett program som är lätt att lära sig och använda, det fungerar riktigt bra. Med det känner vi oss trygga i och med att vi vet att vi har koll på de standarder och krav på efterlevnad som vi omfattas av. Systemet meddelar oss också när det sker förändringar eller när det finns ny information i företagsregistren, så vi behöver inte oroa oss för det. Vi kan på så sätt fokusera på det arbete vi är riktigt bra på och hjälpa våra kunder med andra uppgifter.” Louise Jansen, Revisor på Complet Revision

Resultat
I samband med att Complet Revision valdes ut för en kontroll från de danska näringslivsmyndigheterna var Penneo KYC en stor fördel.

Penneo KYC hjälpte oss mycket med kontrollen. Vi kunde visa att vi samlade in rätt dokumentation från våra kunder och att vi lagrade den på ett säkert sätt. Tack vare granskningsloggen kunde vi också visa när vi samlade in informationen och dokumentera varje steg i processen. -– Louise Jansen, Revisor på Complet Revision

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top