Ett helt nytt sätt att jobba med moms
Fortnox

Ett helt nytt sätt att jobba med moms

Vi har skapat ett helt nytt och användarvänligt arbetsflöde för företagens momsredovisning – i ett gränssnitt som både du som är byråkonsult och dina kunder känner igen.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Enkelt sammanfattat har vi omvandlat en pdf-rapport till ett digitalt arbetsflöde i fyra steg. Den stora grejen är att man inte behöver navigera runt eller byta mellan olika vyer när man jobbar sig igenom de olika stegen och stämmer av en momsrapport. De ändringar man gör i verifikaten uppdateras och syns direkt.

Så här går det till:
Börja med att ställa in företagets momsredovisningsperiod under fliken “Moms” i menyn på startsidan. Det behöver bara göras den allra första gången man klickar sig in här. När det är sparat, hamnar man direkt i den aktuella perioden.

Bättre kontroll för konsulter
För dig som är byråkonsult innebär det nya arbetsflödet bättre kontroll eftersom du får automatiska påminnelser om eventuella avvikelser, som du dessutom kan korrigera enklare och snabbare nu när systemet känner av vad de beror på.

Vad händer nu?
Vi vet att många av våra kunder vill kunna lämna in momsdeklarationerna på samma sätt som de lämnar in arbetsgivardeklarationerna. Det är ett önskemål som vi på Fortnox håll redan har förberett för.

När Skatteverket kan ta emot datan per automatik istället för som eSKD-fil, så är vi redo. Vi har ett nära samarbete och löpande dialog med Skatteverket för att hålla koll på när det kan bli möjligt.

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top