Blikk utökar sitt byråstöd med KYC & AML-lösning
Blikk Sverige AB

Blikk utökar sitt byråstöd med KYC & AML-lösning

Under hösten 2023 lanserar Blikk en molnbaserad lösning som hjälper ekonomibyråer att uppnå kundkännedom och leva upp till kraven i penningtvättslagen.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Under hösten 2023 lanserar Blikk en molnbaserad lösning som hjälper ekonomibyråer att uppnå kundkännedom och leva upp till kraven i penningtvättslagen.

– Vi utökar vårt byråstöd med en KYC- och AML-lösning som är anpassad efter de behov som finns inom revisions- och redovisningsbranschen, säger Mikael Gramer, produktchef på Blikk.

Ökat behov bland ekonomibyråer

Allt fler byråer efterfrågar en smidig lösning för att leva upp till kraven i penningtvättslagen. Nu utökar Blikk sitt byråstöd med en KYC- och AML-lösning som underlättar regelefterlevnaden.

– Genom att integrera KYC- och AML-lösningen i Blikk Byrå slipper våra kunder använda flera tjänster, utan samlar istället alla sina viktigaste funktioner i ett system, berättar Mikael Gramer och fortsätter:

– Lanseringen sker under hösten 2023, men redan nu går det att göra en intresseanmälan.

Sömlöst flöde för hela processen

Blikk har lagt stor vikt vid att ta fram en lösning som gör det möjligt att arbeta i ett sömlöst flöde, från riskbedömning till bevakning och rapportering.

– Med vår standardiserade mall blir det enkelt för byråerna att göra en allmän riskbedömning för byrån som helhet. Genom att ange när nästa bedömning ska göras kan de också känna sig trygg med att regelefterlevnaden bibehålls, säger Mikael Gramer och fortsätter:

– Beroende på vilka uppdrag som är knutna till en kund kan byråerna välja bland färdiga mallar under kundkännedomsprocessen. Blikk hämtar automatiskt verifierade företagsuppgifter från myndigheter och gör kontroller mot PEP- och sanktionslistor. ID-kontrollen av verklig huvudman och företrädare för bolaget kan göras med BankID.

Löpande bevakningar och händelseflöde

Blikk kontrollerar löpande om det sker några förändringar hos byråns kunder. Sker det förändringar som kan påverka riskbedömningen skapas det automatiskt en händelse som gör att man snabbt kan ta lämpliga åtgärder. Det finns även möjlighet att registrera, hantera och följa upp egna avvikelser.

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top