5 nya funktioner inom lön som de anställda kommer att älska!

Payap Sofia

Text: Sofia Runnberg, Medgrundare, Payap

Det har skett stora tekniska framsteg inom lön som möjliggör en bättre användarupplevelse för den anställde. Vi har listat 5 funktioner nedan som vi vet att den anställde kommer att älska.

1. Se framtida löner
Med ny programvaruarkitektur kan man idag beräkna och presentera lön i realtid. Det innebär att anställda direkt vid rapportering kan se hur händelser som exempelvis frånvaro eller semester påverkar ens kommande lön. Man behöver alltså inte vänta på sitt lönebesked (som ofta distribueras dagen innan utbetalning) för att se framtida utbetalningar.

2. Digitala och interaktiva lönespecifikationer
Papperskopior i all ära men digitala lönespecifikationer är både mer hållbara och lättare att förstå. Med interaktiva lönebesked kan användaren enkelt klicka sig in på de olika posterna i lönebeskedet och se vad som ligger i grund för beräkningen. Att göra lönen mer begriplig, tillgänglig och transparent är något som efterfrågas av anställda.

3. Direktutbetalningar av lön och utlägg
Många system kan idag integreras med andra. Genom att koppla ihop företagets lönesystem med en tjänst för direktutbetalningar kan anställda få ersättning av kvitton och lön omedelbart. På så sätt slipper anställda ligga ute med privata pengar under en längre tid och lönen kan betalas ut vilken dag i veckan som helst, även på helgen.

4. Flexiblare löneutbetalningar
I Sverige är vi vana vid att få lönen på kontot den 25:e varje månad. Men som arbetsgivare har du faktiskt möjlighet att själv välja hur ofta lönen ska betalas ut. Med löneprogram som tillåter mer flexibla utbetalningar kan man istället fråga de anställda när de föredrar att få sin lön: månadsvis, veckovis eller kanske varje dag?

5. Tillgängligt överallt
Mycket pekar mot att man även efter pandemin kommer jobba mycket på distans. Med ett molnbaserat lönesystem loggar användaren in via en webbläsare från vilken plats och enhet som helst. Med system som är tillgängliga överallt kan man främja en flexibel arbetsmiljö där man enkelt kan växla mellan kontor och distansarbete.

Logga Payap

Dela i sociala medier

Scroll to Top