5 anledningar att skaffa företagscyklar

Angela Företagscyklar

Text: Angela Johansson, kommunikatör, Företagscyklar i Sverige AB

Vill du få ditt företag att synas lite extra samtidigt som dina medarbetare blir både friskare och gladare? 

Företagscyklar är ett roligt sätt att få ditt företag att utmärka sig och synas. Det finns många anledningar till varför cyklar på arbetet kan ge er både reklam, lönsamhet och glada medarbetare. Vi har listat fem av våra favoriter här:

1. Synlighet med ett positivt budskap
Att cykla är ett av de mest miljömedvetna sätten att transportera sig och om du vill förknippas med något positiv är profilering på en företagscykel något som utmärker sig och ger ett positivt budskap. Ni väljer själv hur ni vill att er cykel skall se ut. Det är ett perfekt sätt att kunna snabbt och smidigt ta sig till olika ställen utan att behöva sitta i bilköer samtidigt som ni syns som en levande reklampelare där ni tar er fram. Ju fler cyklar ni har, desto mer kommer ni synas och det kan vara ett perfekt sätt att stärka erat varumärke genom att visa att ni tänker på miljön. Det ligger i tiden att göra medvetna val och den här reklamen slår många flugor i en smäll. Synlighet, miljövänlighet, motion, mindre kostnad, smidighet och något som är lite utöver det vanliga.

2. Spara pengar
Istället för att boka en taxi till ärenden och möten kommer ni spara pengar på att ha en cykel att transportera er med. Det kostar ingenting och det går ofta snabbare än att ta sig fram med bil där ni slipper köer och att leta parkeringsplats. På sätt behöver ni aldrig oroa dig er att komma för sent.

3. Hälsa
Att röra på sig är viktigt för hälsan, men det är inte alla som tar sig tid att göra det. En cykeltur på 20-30 minuter om dagen ökar välmåendet och förbättrar hälsan avsevärt. Det är motion som inte kostar något och som är enkel att göra när man ändå skall ut på ärenden. Att erbjuda de anställda möjligheten att cykla till arbetet och på arbetet kommer öka personalens energi och förbättra både hälsan och humöret, vilket på sikt kommer minska antalet sjukskrivningar. Det är ett enkelt sätt att motivera till rörelse på arbetstid, vilket är positivt för både företaget och de anställda. Ett enkelt sätt att få glada, friska medarbetare!

4. Gröna transporter

Att vara medveten och ta hand om miljön ligger i tiden och allt vi kan göra för att bidra till en renare luft är positivt för alla. Med tanke på stigande bränslepriser och utsläpp är företagscyklar det perfekta valet. Företagscyklar är bra för miljön och bidrar till betydligt mindre utsläpp för varje cykeltransport som ni utför.

  • Hållbart transportmedel
  • Snabba smidiga leveranser lokalt
  • Miljöpolicy som stärker varumärket

5. Skattesubvention
Staten vill att vi tar cykeln till jobbet! Från 1 januari 2022 finns en skattelättnad som innebär att en cykelförmån bara ska beskattas för den del av förmånen som överstiger 3 000 kronor under ett beskattningsår. Förmånserbjudandet ska rikta sig till hela den stadigvarande personalen. Reglerna gäller för både trampcyklar och elcyklar men inte för elsparkcyklar.

Företagscyklar logo

Dela i sociala medier

Scroll to Top