Vad gäller för coronastöden?

Text: Petra Lagnehag Zars,
Marknadschef, Srf konsulterna

Under ett års tid har regeringen presenterat en rad olika stödpaket som ska hjälpa drabbade företag att klara sig igenom den pågående pandemin. Stöden har förlängts och justerats i omgångar och för en företagare är det viktigt att känna till de stöd som finns. Dock uppstår många frågor kring dessa. Vilka stöd ligger på förslagsbordet och vilka stöd är beslutade? Hur ansöker man om stöden? Vem kan ansöka? Vilka perioder gäller och för vilken bolagsform gäller stöden? Kan företaget bli återbetalningsskyldigt? Hur ska stöden redovisas och vad gäller om företaget tar utdelning?

Regeringen presenterar förslag och riksdagen beslutar. Tillväxtverket är en av aktörerna som hanterar ansökningar kring bland annat stöd för korttidsarbete och Skatteverket är en annan. Det är viktiga åtgärder som efter beslut i riksdagen snabbt ska verkställas med enkla och tydliga regelverk, ansökningsförfaranden och avstämningsperioder. Tiden är knapp för många företag och året har inneburit ett sammelsurium av information där företagare ska försöka komma underfund om vad som gäller och hur just deras företag kan få ta del av hjälpen.

Företag som outsourcat ekonomi och lönehantering till en redovisningsbyrå eller revisionsbyrå med Auktoriserade Redovisningskonsulter och Auktoriserade Lönekonsulter får garanterat bra hjälp och viktig rådgivning kring alla dessa varianter av stödpaket och får med största sannolikhet även hjälp med att hantera ansökningar och avstämningar. Uppdaterade kunskaper är A och O i dessa sammanhang och som företagare är outsourcing av ekonomi- och lönehantering oftast den lönsammaste kostnaden företaget har. Inte bara i kristider utan även under normala företagarförhållanden.

För dig som är företagare eller du som är verksam i redovisnings- och lönebranschen, samlar Srf konsulterna sedan våren 2020 aktuell information om tillgängliga stöd på en särskilt framtagen coronasida. Där hittar du även viktiga artiklar där våra experter reder ut begreppen. Du kan även ladda ner kostnadsfria mallar och informationspaket som är användbara för både drabbade företag och för dig som arbetar på uppdrag åt företag. Och mycket mer.

Auktoriserade Redovisnings- och Lönekonsulter tillför under alla förhållanden stor nytta till företagen i det svenska näringslivet. Tillsammans bygger vi ett fortsatt starkt näringsliv!

Dela i sociala medier

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top