5 tips för digitalt ledarskap

Pandemin har gjort att vi inte träffas fysiskt i samma utsträckning som vi tidigare gjort och rekommendationerna är att fortsätta arbeta hemifrån. För dig som ledare innebär detta ett gäng nya krav och utmaningar. Här är 5 tips på hur du lyckas i det digitala landskapet:

Ha kontinuerliga uppdateringar:
Skapa samhörighet bland medarbetarna genom att kontinuerligt uppdatera dem om mål, status, information och förväntningar.

Skapa en struktur för kommunikationen:
Om ni inte redan har en struktur för hur ni ska kommunicera digitalt så skapa det. Hitta en digital plattform som passar era behov och se till att alla i organisationen använder samma. Glöm inte heller bort att se ALLA, ingen får glömmas bort.

Skapa en teamkänsla:
Att skapa en teamkänsla är minst lika viktig i det digitala landskapet som i det fysiska. Jobbsnack i all ära, men glöm inte bort att prata om icke jobbrelaterade ämnen heller. Visa att du bryr dig genom att exempelvis fråga hur dina medarbetare mår och lyssna uppmärksamt på deras svar. Glöm inte bort att slå på videon i dessa samtal, att se varandra skapar en större känsla av samhörighet.

Sätt tydliga mål och låt medarbetarna få vara med och bestämma:
Sätt upp veckovisa och tydliga mål. Låt sedan medarbetarna få sätta upp egna personliga mål som du följer upp dagligen. Ställ frågor som “Vad ska du arbeta med idag?” och “Vad har du fokuserat på under dagen?”. Se dock till att inte bli för påstridig, detta handlar om att ni tillsammans ska skapa framgång snarare än att du ska kontrollera att arbetet utförs.

Fira fira fira!
Precis som rubriken lyder- Fira! Se till att fira såväl stora framgångar som små, när någon fyller år eller att det är helg. Ta varje chans ni får att celebrera något. Detta är inte bara kul utan ökar också gemenskapen i gruppen.

Lycka till!

Dela i sociala medier

Scroll to Top