IKEA – Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2020

Bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad har än en gång prisat Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Årligen genomför de, Randstad Employer Brand Research, en omfattande undersökning baserat på intervjuer med 4800 svenskar. De intervjuade ges möjligheten att uttrycka sin åsikt kring Sveriges 150 största bolag.

Undersökningen visar att vad som värderas högt hos människor är bland annat företags arbetsmiljö, positiva rykte samt ekonomiska ställning – något som IKEA lyckats med, vilket ger dem en förstaplacering för 2020. Även Randstads HR-direktör Camilla Campelo anser IKEA som värdiga vinnare då hon lyfter företagets långsiktiga, lyckade employer branding-arbete och där priset blir kvitto på det.

Volvo Cars omnämns som en värdig silvermedaljör, i undersökningen, som också just kommit tvåa de senaste fyra åren. Man kan dock notera en del förändringar i topp-tio-listan från föregående år. Den utgjordes då främst av verkstadsbolag men i år är den lite mer varierat representerad och det är första gången som listan även ger plats för en myndighet.

Topp-tio-lista för Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2020:

  1. IKEA
  2. Volvo Cars
  3. Volvo Group
  4. Sveriges Television
  5. Sveriges Radio
  6. Polisen
  7. Uppsala Universitet
  8. Försvarsmakten
  9. WSP
  10. ICA

Dela i sociala medier

Scroll to Top